Website outdated.

Home » Tonkanees kittens » Een kitten!!! ...En nu?

Tonkanees kitten van Zuylenhove Adopteren?

U adopteert een Tonkanees kitten van ons. Wat moet u weten?  Hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

Heeft u zich opgegeven voor show of vind u het leuk om mee te doen of te kijken met ons kroost, klik hier om deel te nemen aan de facebook groep voor Tonk Models "speciaal voor exposanten".

 

Uw kitten krijgt u pas na de leeftijd van 13 weken mee. Later adopteren kan soms, maar in overleg en tegen meerkosten. 

 

Uw kittens(s) krijgt u met: 

- Vaccinatieboekje of op verzoek of indien u in het buitenland woont een Europees Paspoort -  met daarin  het Chipnummer, resultaat klinische onderzoeken (2 maal) (gezondheidsverklaring), gegevens over de enting(en).

Een kitten wordt 2 keer ingeent op de leeftijd van 9 en 12 weken. 

Al is er een stroming die zegt dat dat niet hoeft en je beter bij 12 weken kan beginnen, het bleek onhandig om kittens met maar 1 vaccin te plaatsen ook daar er een bepertkte tijd is voor de booster. (Meer informatie bij onze vereniging op de website.)

- Chip (meestal geplaatst tussen de schouderbladen, de exacte plaats staat in het vaccinaie boekje of in het paspoort). Let op: de chip moet u op uw naam zetten. Mocht uw kat ooit uitbreken dan kan men u niet vinden als u de chip niet op naam heeft gezet met daarbij een up to date adres en telefoonnummer!

- Contract en Stamboom

Afspraken over stamboom en castratie / sterelisatie verschillen per contract type.

Er zijn contracten voor huisdieren en voor fokdieren waarin de spelregels en afspraken onderling zijn vastgelegd zodat er geen misverstanden ontstaan. 

 

Introductie met andere kat?

 

Rustig aan. Wij adviseren dit goed door te lezen:

https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

 

 

Woont u in Belgie? 

Naar Belgie mogen we alleen een kitten laten verhuizen indien deze al is geholpen, een Europees Paspoort heeft en ook nog eens ingeent is tegen Rabies. Deze kittens verblijven daardoor 3 weken langer bij ons.

Door al deze bijzonderheden moeten we drie keer extra naar dierenarts heen en weer en is er zodoende voor adoptie naar Belgie een meerprijs van toepassing.

 

In blijde verwachting, wat nu?

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Leest u svp dit eens door

- https://www.licg.nl/het-aanschaffen-van-een-huisdier/

- https://www.licg.nl/katten/

- https://www.licg.nl/katten/de-aanschaf-van-een-kat/

- https://www.licg.nl/katten/de-aanschaf-van-een-raskat/

 

Bent u onbekend met het Tonkanees ras?

Leest u voordat u hier aan begint wel eerst de rasbeschrijving?

http://tonkanees-katten-kittens-van-zuylenhove.jouwweb.nl/de-tonkanees 

 

Onze kittens zijn gewend aan:

Kattenbak: houtkorrels en klei grid. 

Voer: vers- diepvries van Rodi. De rode verpakking is ook voor katten en is een complete maaltijd. Ook de verpakking van de varianten lam en kalkoen met rijst geven aan geschikt te zijn als conplete voeding voor katten (zit ook taurine in) maar helaas, die lusten ze hier Allemáál niet. De paarse vinden ze hier ook erg lekker maar die is weer niet geschikt (als volledige maaltijd) voor katten, die geven we als aanvullende voeding (af en toe).

Voeding waarop geen vermelding staat van complete maaltijd (of ets wat daarop lijkt) bevat oa geen taurine dus let goed op de verpakking dat je niet alléén of te veel enkel "aanvullend diervoer" geeft.

Vroeger gaven we Smuldier maar die is niet meer geschikt voor katten. Ze hebben daar echt de samenstelling veranderd want sinds de wijziging van de ingrediënten (maart 2021) eten ze er enkel nog van met lange tanden. Géén aanrader (meer) helaas want de 500 gram verpakkingen zijn erg handig als je een huishouden hebt met meerdere katten.

Ook krijgen ze hier (beperkt) kitten brokken, voorkeur voor diepvries vlees.

Op deze foto's ziet u wat wij thuis gebruiken.

Tuin afschermen?

U heeft vast al elders op onze site gelezen dat Tonkanezen geen katten zijn om los op straat te laten lopen. Natuurlijk komen ze net als andere katten wel graag buiten. Mocht u overwegen de tuin af te schermen dan hebben wij zelf goede ervaringe met dit systeem wat uit Engeland komt: 

https://www.qualitycat-krabpalen.nl/protect-a-pet-kattennetten-kattenrennen

We hebben het zelf in de tuin dus u kunt hier evt kijken of het wat is

Van de Tonkinese Breed Club UK:

 

Uw katten beschermen

HUISHOUDELIJK GEVAAR

 

De Tonkinese Rasclub en de Tonkinese Kattenclub hebben waarschuwingsstickers gemaakt om op uw wasmachines en drogers te plakken.

Katten en met name kittens zijn van nature nieuwsgierige dieren en hoewel de meesten van een gelukkig leven zonder gevaar zullen genieten, kan hun nieuwsgierigheid hen van tijd tot tijd in de war brengen.

Kleine ruimtes zijn aantrekkelijk voor katten en het is ook normaal dat ze zich verstoppen als ze zich angstig voelen, of gewoon omdat ze een vredige rust willen.

Een wasmachine of droger gevuld met kleding ziet er misschien onschuldig uit, maar je kijkt om je heen om te zien of er nog meer kleren zijn om in te gooien, de telefoon gaat over, je kat hoeft maar even af ​​te leiden om erin te springen - je sluit dan de deur en drukt op de startknop, Er zijn veel tragische gevallen geweest.

Blokkeer alle plaatsen waar uw kat bekneld kan raken en houd de deuren van huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine of wasdroger, goed gesloten.

We raden u aan onze stickers te gebruiken als waarschuwing voor andere gebruikers van de machines en als herinnering.

LET OP als u geconcentreerd wasgoed morst. Het is ZEER GIFTIG! Huidcontact kan ernstige brandwonden tot gevolg hebben en als de vloeistof wordt ingeslikt, kan dit dodelijk zijn!

Katten lopen vooral risico vanwege hun instinctieve neiging om door likken alle besmetting uit hun vacht te verwijderen.

Tonkanees kitten te koop • Tonkinese kittens for sale n
Kitten te koop met stamboom  ☆ Tonkanees ♡

Wat is jouw favoriete Tonkanees point patroon?

Wat is jouw favoriete Tonkanees vacht patroon?