Onze Tonkanezen

Tonkanees katten en kittens "van Zuylenhove". Hier foto's van onze Tonkanees poes Deva.
Voor meer foto's zie deze pagina,  voor meer actuele posts zie onze Facebook en Instagram pagina's.

Ginny van Zuylenhove 

Platinum mink (lilac) ticked tabby 

Hier het resultaat van jaren ras-ontwikkelwerk, door samenwerking zo snel zo ver gekomen dankzij onze vriendin Teuntje die we ooit hebben ontmoet op een show van onze vereniging Neocat. Caitlin van Zuylenhove, t knapste poesje uit het C-nest ging naar haar. Samen met kater Epic van Zuylenhove kwam er een nestje.

 

Ginny is de combinatie van alle lijnen die we hebben geïmporteerd. Door het nog een beetje pijn in het hart van het missen van UK import poes Nova (mamma van Caitlin, dus de oma van Ginny) was de keuze uit het nest snel gemaakt... want er zat 1 poesje tussen wat op Nova leek qua streepjespyjama en gedrag... dit is haar!

 

Dat ze niet is opgegroeid met kleine kinderen is geheel niet te merken, ze is super gesocialiseerd en ze heeft zich ras aangepast in de grote groep die ze trof toen ze verhuisde. In de groep heeft ze wisselende maatjes of zal ik zeggen wisselende friends and foe's want ze heeft een mind of her own.

Ginny is razendsnel en compact van stuk. Geen lang lichaam en heel gespierd doch elegant. Duidelijk een wat spitser type en wat zijn we daar blij mee want perfecte  match voor kater Parsley von Lenne die een mooi breed profiel heeft.

Match made in heaven maar eerst... opgroeien! Ze pubert wat af. Toen er kittens waren hebben we steeds de bezoekers uitgelegd dat Ginny Onze poes was en ze een puber was, meant to stay <3

Geboren: 01 04 02 2021

Dochter van:

Moeder: Caitlin van Zuylenhove

Vader: Epic van Zuylenhove

Kleur: Platinum mink (Lilac) Ticked Tabby

DNA : via (voor) ouders en zelf ook gecatscanned zie rapport meer onderaan de pagina

Karakter

schootje opeisende wervelwind, de favoriet van de kinderen!

Knappe wervelwind, with a mind of her own! Hardste spinner in het gezin en lieveling van m'n middelste zoon. Ze komt hem halen als t bedtijd is. Dan gaan we naar boven verhaaltjes lezen, met Ginny. Ze is levendig, knuffelig en ligt graag onder de dekens.

Stamboom Neocat Tonkanees Ginny Van Zuylenhove
Afbeelding ÔÇô 881,4 KB 104 downloads

Tonkanees poes Ginny Lilac Mink Tabby - Platinum Mink

Tonkanees poes Ginny Lilac Mink Tabby - Platinum Mink

Genetisch / kleurtjes/ kittens:

Ginny draagt verdunning en cinnamon, kan samen met Parsley Chocolate, Lilac, Cinnamon en Fawn geven in point, mink en solid/sepia, alleen Tabby kittens.

Agouti Coat Color - A Locus A/A Tabby expression allowed

Brown Coat Color - B Locus b/b1 Brown coat color
B Locus - Chocolate Variant - b 1
B Locus - Cinnamon Variant - b1 1

Dilute Coat Color - D Locus d/d Dilute

Tabby Coat Color Pattern - Mc Locus Mc/mc1 Mackerel (wildtype). Tabby coat color pattern, (blotched, classic carrier:  Mc Locus - Blotched Variant 1 - mc1 1

De ontwikkeling

Van werveldwind kitten tot puber tot...

Ginny was en is is een echte "spring in t veld". Ze is zo knap. Heeft zich ontwikkeld tot beste vriendin van twee mannen hier in huis, mn middelste zoon en kater Parsley. Ze springt niet als een kat maar als een lammetje of hertje door het grasveld achter het huis en draait rondjes om de open traptreden bekleed met vloerbedekking (hoe dan!?). Ze daagt ze andere katten flink uit in haar spel en ik snap waarom, ze is gewoon de allersnelste!!!!! Ook is ze de hardst spinnende poes in het gezin. ­čą░

Showstatus:

niet uitgebracht 

Tonkanees Platinum Mink Tabby (Lilac)
Tonkanees Platinum Mink Ticked Tabby (Lilac)

Genetisch rapport - DNA tests

Op zowel gezondheid (genotype) als uiterlijke kenmerken (fenotype) :)

 

Voor privacy redenen zijn de gegevens van de eigenaar uitgevlakt. Ook is de microchip natuurlijk onleesbaar gemaakt.

Dit testrapport en alle andere testrapporten van alle andere katten zijn uiteraard ter inzage als u langskomt. Want daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op dat wij veel maar dan ook veel meer doen dan de aantal zogenaamde verplichte genetische testen voor een bepaald ras omdat het bekend is dat bepaalde rassen bepaalde aandoeningen kunnen hebben.

Een raskat is nog steeds een kat, die ook kat- generieke defecten zou kunnen hebben, daarom screenen we op alles waarop we kunnen screenen. Voorkomen is beter dan genezen. Gewoon, omdat het kan.

Hoe mooi is het dat je zeker weet dat er geen slecht gen voor PKD in zit!. Zie dit uitgebreide rapport­čĺÜ

Ginny van Zuylenhove Platinum (Lilac) Mink Ticked Tabby

#Tonkanees #Tonkaholic #Tonkinese #Tonkanesen #GoldenThai #orientalcat #Tonkinesekitten #Tonkanesecat #Tonkanesekitten #Tonkinesecats #Raskatten #catlovers #catsofHolland #cat