Allergie?

De Tonkanees een Hypoallergeen kattenras?

Nee.

Een Tonkanees is niet per definitie een kattenras wat in zijn geheel hypoallergeen is. Mensen die normaliter allergisch zijn voor katten, zijn dat niet spontaan allemaal ineens totaal niet meer bij dit ras. Naar ons idee heeft een allergie met veel diverse dingen en omstandigheden te maken oa voeding en stress van de betreffende mens. 

Ja. Een Tonkanees is extreem kortharig. Nee, een Tonkanees heeft geen ondervacht. Onze Tonkanezen verliezen nauwelijks tot geen haar en ik heb in huis nog nooit een pluk zwevend haar gevonden van onze Tonkanezen. En op het moment van schrijven hebben wij er 4.

 

Een adoptie van een kitten is voor het leven lang en zoals u inmiddels weet na het lezen van de ras beschrijving. Wij vragen mensen de ras beschrijving te lezen alvorens een aanvraag te doen. De Tonkanees is een kat die niet zomaar als enige kat kan worden gehouden daar ze daar onder lijden zoals elk oosters ras wat uiterst sociaal is.

En twee kittens adopteren, terwijl u al weet dat u allergisch bent, lijkt wellicht een leuk idee. Maar wij zijn geïnteresseerd in het feit of u onze kittens een levenslange gouden mand kan bieden. 

In onze ervaringen en contacten met andere fokkers ontstaan er vaak, soms na korte tijd, soms na lange tijd maar uiteindelijk dus altijd problemen en moeten uiteindelijk ALTIJD de katten verhuizen en soms zelfs (Ik heb het echt uit eerste hand) moesten er katten die hun leven samen zijn geweest, ineens uit elkaar omdat ze herplaatst moesten worden door allergie. Dit heeft zoals u begrijpt, NIET onze voorkeur. 

 

Allergie? Tonkanezen en geen enkele kat is hypoallergeen! Lees hier meer: https://www.dierenrecht.nl/hypoallergene-kat  

 

Iemand deze pagina laten zien? Delen kan met onderstaande knoppen, dank daarvoor!

Wat is jouw favoriete Tonkanees point patroon?

Wat is jouw favoriete Tonkanees vacht patroon?