Onze Tonkanezen

Tonkanees katten en kittens "van Zuylenhove". Hier foto's van onze Tonkanees poes Talli. Voor meer foto's zie deze pagina,  voor meer actuele posts zie onze Facebook en Instagram pagina's.

IC (internationaal kampioen) Tallica Cookie Dough f5

Natural mink

 

Geboren: 10 07 2017

DNA: op alles getest en ook de vachtkleuren hebben we laten testen omdat t zo leuk is :) VHL combinatietest en gecatscanned.

Karakter

lief, SLIM. De slimste van de groep en ook de baas van de groep ondanks haar kleine compacte formaat. Doet t prachtig op show en mede omdat ze nergens van schrikt  is ze een geweldig Showmodel! Ze is ook ingehuurd als figurant / acteur voor shoots vor reclames voor bij dierenartsen voor een bekend product.

Genetisch / kleurtjes

Bb', Dd, draagt cinnamon en verdunning en draagt blotched / classic tabby onder haar jasje. 

Showstatus:

Internationaal Kampioen/ Int CH / IC

Geimporteerd uit de UK: een prachtig 'natural mink' meisje. Ik dacht dat poezen meestal geen schootkatten waren. Totdat 'Talli' bij ons kwam wonen. Een enorme schootkat en een dankbaar knuffeltje. Ze ligt heel graag op mensen of bij andere katten. Ze is super sociaal en zachtaardig. 

Ook speelt ze graag met de kinderen. Het favoriete spel is "ren achter rondrennende kinderen aan, op een touwtje jagend". Zie ook filmpjes op Youtube of Facebook.

 

Stamboom - 'Talli', Tallica Cookie Dough
PDF – 57,3 KB 616 downloads
VHL Dr. van Haering CombiBreed Genetic Diseases - erfelijke ziekten testrapport - short public
PDF – 236,8 KB 604 downloads
VHL Dr. van Haering CombiBreed Coat Colour - Vachtkleuren testrapport
PDF – 1,6 MB 651 downloads

Showresultaten

Talli is voor het eerst uitgebracht op de leeftijd van 7 maanden in de jeugdklasse. Ze vond t maar saai in d'r kooi. Eruit is veel gezelliger! Ze laat zich graag aaien en bewonderen door anderen.

Een groot plezier om met haar een dagje op stap te zijn met prachtig rapport en dito beoordeling: "de U1". De hoogst mogelijke kwalificatie.

2018 jan - U1  jeugdklasse 6 - 10 maanden

Jonge Kampioen

2018 11,12,13 mei 2018 WORLDSHOW DORTMUND georganiseerd door de FCC.

De resultaten: Vrijdag: CAC titelpunt, No #1 in de ring (volg de link voor een filmpje)Speciale prijs, BIS, BOB

Zaterdag: CAC titelpunt, No #5 in de ring.

Zondag: CAC titelpunt, Speciale prijs, Nominated BIS, No #4 in de ring, Nominatie WORLD WINNER 2018!

Kortom: Talli is kampioen / Ch. binnen drie dagen nadat ze is toegelaten tot de klasse. Wat een piepjonge kampioen!

Burmezenmiddag 2018

De Burmezenmiddag wordt georganiseerd door de Neocat burmezenclub; Ex, BIV en genomineerd BIS en kreeg een Speciale prijs 'lieveling van de keurmeester' omdat ze qua bouw, type en oogkleur alles heeft wat een Tonkanees in moet hebben en kreeg ook de beker voor de Beste Volwassenen Poes.

..En nu ook

Internationaal Kampioen :)

- zie certificaat 

De ontwikkeling

Op de foto's hieronder is ze 6 mnd. De oogkleur bij Mink pointed Tonkanezen (waarbij het lichaam medium is qua kleur intensiteit), is altijd 'aqua'. De ogen van 'Talli' ontwikkelen zich buitengewoon goed. Ze zullen pas over een hele tijd 'uitgekleurd' zijn. Ja, ze worden dus nog mooier!

Hieronder een kort filmpje van 'Talli' in de wachtruimte van de dierenarts. Ze voelt zich helemaal happy en is beslist op haar gemak. Ze vind het in de transporter wel duidelijk saaier. Het liefst zit ze in de wachtkamer toch ook op schoot of staat ze op de toonbank bij de assistente.

Op deze video is ze 4 maanden oud en is ze nog géén 24 uur in Nederland. De dag ervoor heeft ze uren gereisd en is ze wezen vliegen. Hele gestresste katten dus... Not :) Tonkanees katten kunt u dus gerust overal mee naar toe nemen, op visite, op vakantie. Graag zelfs.

Hieronder twee mooie lieve katten kaartjes over het Tonkanees ras. Talli en haar familie staan erop <3: