Over ons

Wij hebben Tonkanezen

Wat een mooie hobby, spelen en knuffelen met onze katjes! Heel ontspannende en gezellige toevoeging aan ons drukke leventje.

We zijn er heel trots op prachtige, Tonkanees katjes te hebben en te hebben ontwikkeld, zowel prijzen winnend, als uit de lijnen van diverse Wereld Kampioenen.

 

Vraag? 💚 die kunt u via het contact formulier stellen.

 

Introductie

Wij zijn een gezin met 3 kleine kindjes in Zoetermeer in Zuid- Holland. We hebben redelijk wat aanloop en een druk leventje.  

Onze Tonkjes zijn dus gewend aan kleine kinderen en een flinke dosis dagelijkse chaos.

Onze liefde voor de Tonkanees is eigenlijk een, inmiddels behoorlijke uit de hand gelopen hobby en hobby's kosten geld.

Al onze Tonkaneze katten zijn tot en met DNA getest om het dragen van erfelijke aandoeningen op alle mogelijke manieren te controleren en met als doel deze uiteraard, uit te sluiten van de fok zodat dit gezonde en lang levende ras 'die naam ook hoog houdt'. 

Doel:

Ons doel is om als het Tonkanees ras: 

 • in stand te houden,

 • gezond te houden

  • dus geen inteelt,

  • geteste dieren,

  • niet op en top gezonde dieren uit te sluiten van de fok.

 • op een gezonde en verantwoorde manier generaties Tonkanezen verder te ontwikkelen,

 • Tonkanees 'lijnen' uitbreidingen te supporten door samenwerking,

 • toe te voegen aan de internationale genenpool van de Tonkanezen,

 • nieuwe Tonkanees fokkers te stimuleren om bovenstaande gezamenlijk te bereiken.

 • het Tonkanees ras bekendheid te geven. Dit doen we door

  • het publiceren van artikelen,

  • naar kattenshows gaan,

  • posts op FB, Instagram en middels deze website.

Wordt jij hier blij van? Herken je jezelf? Ben of wil je ook met dit prachtige kattenras aan de slag? Kan jij iets mbt bovenstaande doelen betekenen? Neem dan contact op.

 

Volwaardige gezinsleden

Onze katten hebben de vrije loop door het huis, wel zo fijn. Zeker gezien het volume wat de kinderen zo nu en dan bereiken ;p.

Onze katten kunnen zelf de woonkamer in en uit door een verstopte doorgang in de muur en komen en gaan het hele huis naar believen door.

De tuin hoort daar vanaf q1 2018 ook bij. Dat was altijd een droom om ze zelf in en uit te kunnen laten lopen en hoera! We hebben een bedrijf gevonden uit Engeland wat ons groene oerwoud met blokhut katveilig is komen afschermen. <3

 

Onze katten zijn dan ook volwaardige gezinsleden, ze liggen gewoon tussen ons en onze drie kindjes op de bank. Dat is het leuke van een kleinschalige hobby, wij leven dus 'met' onze katten en niet 'van' onze katten. 

Het fijne van kleine schaal vinden wij, dat de katten allemaal genoeg aandacht krijgen en sociale omgang en 'tutteltijd'. Onze katten zijn alles gewend.

“van Zuylenhove”

We zijn een heuse Tonkanees "cattery".  Deze naam zie je terug op de stamboom van de kittens: "van Zuylenhove", naar ons adres en de befaamde schrijfster Belle van Zuylen (1740-1805). Belle was voor haar tijd een verlichte en geleerde dame.

 

Belle’s reactie op een huwelijksaanzoek van een man die haar wilde verbieden met andere mannen te spreken was: “ik heb geen talent voor ondergeschiktheid”.

Publicaties

NeocatRasclub

Bij de Neocat Burmezen en aanverwante rassen zoals de Tonkanees weten ze ook meer van tonkies. Een hele leuke club voor wie interesse heeft in de Tonkanees. Wij publiceerden vroeger onze cattery updates en generieke Tonkanees informatie in de Cat Track dat was het blad van de club. Op dit moment wordt er geen blad uitgegeven, wel worden er bestuurs en redactie leden gezocht!

U kunt verder lezen bij De Neocat Burmezen en aanverwante rassen Club. 

Dat kan ook door te mailen naar: ledenadministratie@neocatburmezenclub.nl

kattenshow verslagje Houten 01 2018
PDF – 135,4 KB 525 downloads
NBC 2018 2 van Zuylenhove artikel
PDF – 314,9 KB 538 downloads
NBC 2018 3 van Zuylenhove
PDF – 1,1 MB 551 downloads

Neocat

Mid 2018 is onze kat Talli de bekroonde kat geweest in het Neocat blad!

Maak jouw eigen website met JouwWeb