kittens verwacht

Tonkanees kitten van Zuylenhove Adopteren?

U adopteert een Tonkanees kitten van ons. Wat moet u weten?  Hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

Heeft u zich opgegeven voor show of vind u het leuk om mee te doen of te kijken met ons kroost, klik hier om deel te nemen aan de facebook groep voor Tonk Models "speciaal voor exposanten".

 

Uw kitten krijgt u pas na de leeftijd van 13 weken mee. Later adopteren kan soms, maar in overleg en tegen meerkosten. 

Uw kittens(s) krijgt u met: 

 • Stamboom
 • Na akoordverklating op de afpraken bij plaatsing/ adopti
 • Europees Paspoortmet daarin en op de voorkant de sticker met het Chipnummer, resultaten klinische onderzoeken (2 maal) (gezondheidsverklaring), gegevens over de enting(en) en evt bijzonderheden.
 • Vaccinaties. Een kitten wordt door ons 2 keer ingeent op de leeftijd van 9 en 12 weken. 

Al is er een stroming die zegt dat dat niet hoeft en je beter bij 12 weken kan beginnen, het bleek onhandig om kittens met maar 1 vaccin te plaatsen omdat er een bepertkte tijd is voor de booster/ herhaalprik en dat niet altijd goed of handig uitkwam voor de nieuwe ouders. Zo net na een verhuizing inenten is niet wat je wilt dus doen we het zelf en iets eerder om de kittens volledig beschermd te kunnen laten verhuizen.  (Meer informatie bij onze vereniging op de website.)

Zo net na een verhuizing inenten is niet wat je wilt, dus doen we het zelf en iets eerder om de kittens volledig beschermd te kunnen laten verhuizen. 

 • Alleen na akoordverklating op de afpraken bij plaatsing/ adoptie. 

Wat moet u zelf doen?

 • Chip direct/asap op uw naam en adres zetten! 
  • Mocht uw kat ooit uitbreken dan kan men u niet Chip als u de chip niet op naam heeft gezet met daarbij een up to date adres en telefoonnummer!
 • Ontormen op 16 weken/ 4 mnd. 
  • Wij gebruiken Milbemax. Dat dient herhaald te worden "volgens algemeen schema" tegelijk met alle andere katten in het huishouden:
  • elke maand tot een leeftijd van 6 mnd,
  • daarna 1x per kwartaal. 
  • Meer info vind u hier.
 • Sterilisatie/castratie - 6/9 mnd
 • Inenting op 1 jaar (zie exacte datum in paspoort) 

 

Introductie met andere kat?

Rustig aan. Wij adviseren dit goed door te lezen:

https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

 

Woont u in Belgie? 

Naar Belgie mogen we alleen een kitten laten verhuizen indien deze al is geholpen, een Europees Paspoort heeft en ook nog eens ingeent is tegen Rabies. Deze kittens verblijven daardoor 3 weken langer bij ons.

Door al deze bijzonderheden moeten we drie keer extra naar dierenarts heen en weer en is er zodoende voor adoptie naar Belgie een meerprijs van toepassing.

 

In blijde verwachting, wat nu?

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Leest u svp dit eens door

- https://www.licg.nl/het-aanschaffen-van-een-huisdier/

- https://www.licg.nl/katten/

- https://www.licg.nl/katten/de-aanschaf-van-een-kat/

- https://www.licg.nl/katten/de-aanschaf-van-een-raskat/

 

Bent u onbekend met het Tonkanees ras?

Leest u voordat u hier aan begint wel eerst de rasbeschrijving?

http://tonkanees-katten-kittens-van-zuylenhove.jouwweb.nl/de-tonkanees 

 

Onze kittens zijn gewend aan:

Kattenbak: houtkorrels en klei grid (zie foto) 

Voer:

1. We gebruiken zelf diepvries voer van Rebrink.

Daar halen wij diverse merken diepvriesvoer zoals AlRoda en Lotgering.

Er zijn veel soorten voer, let er alleen op (bij varianten die ook gebruikt worden voor honden) dat er géén Pens in zit. Hier eten ze graag: rund, konijn, eend, hert, paard, lam, wild. Vis(mix) niet allemaal even graag.

Gekoookte (en dan geprakt met vocht: vissoep! Van) witvis en zalm lusten ze heel graag! 

Let op

Voeding voor katten waarop geen vermelding staat dat het een complete maaltijd is (of ets wat daarop lijkt) bevat oa geen taurine dus let goed op de verpakking dat je niet alléén of te veel enkel "aanvullend diervoer" geeft. Voer in dat geval genoeg variaties, zeker als u besluit geen brokken nog erbij te geven. Op diverse websites is hier meer specialistische informatie over. 

2. We geven diverse merken brokken aan drachtige en zogende katten en kittens.

Wij hebben een voorkeur voor diepvries vlees en bestellen diverse merken bij Rebrink uit Berkel (afhalen). Zie afbeelding van assortiment. 

3. Tip kattenmeubels: Rufi (Polen) duurder maar gaat langer mee, losse onderdelen zijn te vervangen, bekleding is veelal af te halen en te wassen! Wel zo fris:) 

Meer info vind u hier 

Tuin afschermen?

U heeft vast al elders op onze site gelezen dat Tonkanezen geen katten zijn om los op straat te laten lopen. Natuurlijk komen ze net als andere katten wel graag buiten. Mocht u overwegen de tuin af te schermen dan hebben wij zelf goede ervaringe met dit systeem wat uit Engeland komt: 

https://www.qualitycat-krabpalen.nl/protect-a-pet-kattennetten-kattenrennen

We hebben het zelf in de tuin dus u kunt hier evt kijken of het wat is

Van de Tonkinese Breed Club UK:

 

Uw katten beschermen

HUISHOUDELIJK GEVAAR

 

De Tonkinese Rasclub en de Tonkinese Kattenclub hebben waarschuwingsstickers gemaakt om op uw wasmachines en drogers te plakken.

Katten en met name kittens zijn van nature nieuwsgierige dieren en hoewel de meesten van een gelukkig leven zonder gevaar zullen genieten, kan hun nieuwsgierigheid hen van tijd tot tijd in de war brengen.

Kleine ruimtes zijn aantrekkelijk voor katten en het is ook normaal dat ze zich verstoppen als ze zich angstig voelen, of gewoon omdat ze een vredige rust willen.

Een wasmachine of droger gevuld met kleding ziet er misschien onschuldig uit, maar je kijkt om je heen om te zien of er nog meer kleren zijn om in te gooien, de telefoon gaat over, je kat hoeft maar even af ​​te leiden om erin te springen - je sluit dan de deur en drukt op de startknop, Er zijn veel tragische gevallen geweest.

Blokkeer alle plaatsen waar uw kat bekneld kan raken en houd de deuren van huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine of wasdroger, goed gesloten.

We raden u aan onze stickers te gebruiken als waarschuwing voor andere gebruikers van de machines en als herinnering.

LET OP als u geconcentreerd wasgoed morst. Het is ZEER GIFTIG! Huidcontact kan ernstige brandwonden tot gevolg hebben en als de vloeistof wordt ingeslikt, kan dit dodelijk zijn!

Katten lopen vooral risico vanwege hun instinctieve neiging om door likken alle besmetting uit hun vacht te verwijderen.

Tonkanees kitten te koop • Tonkinese kittens for sale n
Kitten te koop met stamboom ☆ Tonkanees ♡

Wat is jouw favoriete Tonkanees point patroon?

Wat is jouw favoriete Tonkanees vacht patroon?

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb