kittens verwacht

Tonkanees kittens

🌸we hebben kittens🌸

Kittens verwacht 2023:

(M-kittens): 

Talli x Parsley... Verwacht zondag 9april (gereserveerd) 

Bruin, chocolate, blauw, cinnamon. Tabby of Solid. Point, Mink of sepia/solid

 

(N-kittens): 

Ginny x Parsley... Verwacht 20 april! (Gemaakt op Valentijnsdag!) ###kennismakingen voor adoptie/plaatsing nog mogelijk! ###

75 procent kans op chocolade tabby (point, mink, solid)

25 procent kans op cinnamon tabby (point, mink, solid) 

 

(O-kittens): 

Deva x Parsleya - najaar/ winter

Om sneller en vollediger op de hoogte te blijven, volg ons ook op Facebook en Instagram, daar komt meer en sneller nieuws op! Deze knoppen gaan naar onze sociale media pagina's:

Vooraf:

We zijn een gewoon gezin en hebben een normale baan en onze katten zijn 1 van onze hobby's.

Daarom zijn we kleinschalig en hebben we maar soms kittens waarbij de meesten eigenlijk al naar bekenden gaan. We hebben ons echter tot doel gesteld om dit mooie ras vooruit te helpen. De Tonkanees heeft last van ontbekendheid en hulp bij ontwikkeling. Hierop hebben we onderstaande verzonnen. 

Wilt u in aanmerking komen voor een kitten?

Als u een Tonkanees kitten wilt adopteren, vul het het 'contact fomulier in en schrijf daarbij een introductie.

Als we iemand al niet persoonlijk kennen willen we wel graag te weten komen in wat voor huishouden ons kroost terecht komt.

Vertel svp eea zodat we tzt evt een goede match kunnen maken.

Denk minimaal hier aan:

  1. Hoe ziet uw huishouden eruit? Gezinssamensteling?
  2. Bent u veel weg?
  3. Heeft u andere huisdieren?
  4. NIET ALLEEN. Een Tonkanees is een oosters ras en géén enkele soortgelijke kat is graag de enige kat in huis. Deze katten kunnen letterlijk wegkwijnen wat zich kan uiten in gedragsproblemen. Wilt u om wat voor reden dan ook graag 1 kat, overweeg dan een ander ras! Het heeft de absolute voorkeur om of 2 kittens te plaatsen of 1 kitten bij een andere Tonkanees of een oosterse raskat (Siamees, Burmees, OSH, Korat) of een kat met vergelijkbare energie en behoefte aan interactie en samen zijn. Als u dit niet wilt of niet kan bieden dan hoeft u ons niet aan te schrijven want dat heeft geen zin.
  5. Mocht u het leuk vinden een paar keer (mee) te gaan showen dan geeft u dat duidelijk aan als u uw interesse kenbaar maakt. Wij maken geen onderscheid in prijs tussen kittens voor show of huisdier. Ze zijn ons evenveel waard 🌸
  6. Bent u onbekend met het Tonkanees ras? Leest u voordat u een aanvraag doet eerst de rasbeschrijving.
  7. Wij machen niet op geslacht en kleur maar op karakter en klik en match met de nieuwe situatie. Elke kat is een individu en een dier met gevoel en karakter en u kunt bij ons geen geslacht en kleur bestellen! Wij zijn geen fabriek! Natuurlijk kan het zijn dat u persoonlijke voorkeuren heeft (graag een blauwe kater want onze vorige lieveling was dat ook, of om dezelfde reden juist geen blauw.. ) dit kan, echter kan het bijvoorbeeld 2 jaar duren voor de juiste kleur is geboren, zeker in combinatie met ook nog een voorkeur voor geslacht. 

Wilt u zo snel mogelijk een kitten adopteren?

Voorrang: kattenshows of 'media'

Waar u het ras mee helpt is om met uw kat(ten) te exposeren op een kattenshow.

We kunnen kittens door u als SHOWKAT laten adopteren waarbij we samen afspraken maken om een bepaald aantal shows (minimaal 2) te bezoeken of tot een bepaalde titel door te zullen gaan showen (bijvoorbeeld CH - kampioen).

Minimale vereiste is om uw geadopteerde kat twee maal te gaan showen.

- 1 maal vóór de leeftijd van 10 maanden (kittenklasse)

- 1 maal vanaf de leeftijd vanaf 10 maanden (castraat klasse)

Dat betekend dat u tweemaal een zondag tussen de kattenliefhebbers staat en u allerlei mensen dit bijzondere ras kan laten zien.

Wij worden vaak met een groot enthousiamse begroet op de kattenshows zowel door het publiek als door de jury. Ik garandeer niet dat u niet ook besmet zal worden met het "gek van deze katten"- visus ;) en wellicht besluit door te gaan showen! 

Niet alleen met kittens maar juist ook met volwassen Tonkanezen en Tonkjes op seniore leeftijd zijn zeer welkom.

Graag aangeven bij uw introductie als u dat leuk of gezellig lijkt om twee keer te doen zodat u voorrang krijgt op de wachtlijst. 

Media

Schrijft u liever een leuk stukje over uw huisdier voor één van de clubs waar we zijn aangesloten?

Of maakt u mooie foto's en maakt u uw katten instafamous?

Vermeldt dit svp bij uw aanvraag want ook daarmee kunt u helpen!

Deze aanvragen krijgen voorrang op de 'gewone huisdieren'. 

 

Voor meer fotos van onze katten en van onze 'cattery' zie vooral Insta maar bijv ook de foto albums op facebook :)

Herplaatsers

Zo nu en dan hebben of weten bij 1 van onze fokker vrienden wel eens van een volwassen Tonkje als 'herplaatser'. Neem contact op.

De Tonkanees een Hypoallergeen kattenras?

Nee.

Een Tonkanees is niet per definitie een kattenras wat in zijn geheel hypoalergeen is. Mensen die normaliter allergisch zijn voor katten, zijn dat niet spontaan allemaal ineens totaal niet meer bij dit ras. Naar ons idee heeft een allergie met veel diverse dingen en omstandigheden te maken oa voeding en stress van de betreffende mens. 

Ja. Een Tonkanees is extreem kortharig. Nee, een Tonkanees heeft geen ondervacht. Onze Tonkanezen verliezen nauwelijks tot geen haar en ik heb in huis nog nooit een pluk zwevend haar gevonden van onze Tonkanezen. En op het moment van schrijven hebben wij er 4.

 

Een adoptie van een kitten is voor het leven lang en zoals u inmiddels weet na het lezen van de rasbeschrijving wat wij u heben gevraagd, voordat u een aanvraag voor een kitten doet, is de Tonkanees een kat die absoluut niet ergens als enige kat kan worden gehouden daar ze daar onder lijden zoals elk oosters ras wat uiterst sociaal is.

En twee kittens adopteren, terwijl u al weet dat u alergisch bent, lijkt wellicht een leuk idee. Maar wij zijn geinteresseerd in het feit of u onze kittens een levenlang een gouden mand kan bieden. 

In onze ervaringen en contacten met andere fokkers onstaan er vaak, soms na korte tijd, soms na lange tijd maar uiteindelijk dus altijd problemen en moeten uiteindelijk ALTIJD de katten verhuizen en soms zelfs (Ik heb het echt uit eerste hand) moesten er katten die hun leven samen zijn geweest, ineens uit elkaar omdat ze herplaatst moesten worden door allergie. Dit heeft zoals u begrijpt, NIET onze voorkeur. 

Ons kittenverhaal

We hebben een behoorlijk levendig gezin. Drie kleine kindjes, veel aanloop, wekelijks een dagje de schoonouders in huis.

 

Iemand die me vroeg, ”En? Wel en beetje goed gesocialiseerd?” Daarop schoot ik heel hard in de lach en antwoordde ik, "kom maar eens een middagje bij ons thuis...". 

 

We zijn een gewoon gezin en hebben een normale baan en de katten zijn een hobby. Daarom  zijn we heel kleinschalig en hebben we maar soms kittens waarbij de meesten eigenlijk naar bekenden gaan en waarbij we onze uiterste best doen om kittens goed klaar te stomen voor het leven. Daarbij vind ik het belangrijk om als opvoeder geen voorkeur hebben, maar alle kitten-kinderen elke dag in de handen hebben. En dan natuurlijk ook het frequent het gebruik van de weegschaal, met de transporter. Kroelen, en dus ook aan de pootjes en oortjes, alles lekker tuttelen!

 

Ook de man des huizes heeft daarbij uiteraard een belangrijke taak. Een kat moet zich immers zowel op zijn gemak voelen bij vrouwen als bij mannen.

 

De gekste dingen bedachten we om de kittens aan te laten wennen: een meterhoge knikker-baan van de kids met lichtjes en geluidjes, check! Dozen scheuren, bubbeltjes- plastic laten knappen.

 

Maar ook luisterden naar muziek, dansen en de ukjes laten genieten van vele gewassen handjes van bezoek en buurtkindjes.

Dit is onze poes (natural mink) Talli, hier nog piep klein. Zo ziet een 'natural mink' Tonkanees kitten eruit als ze net geboren is.

Tonkanees kitten te koop • Tonkinese kittens for sale n

Hieronder zie je de mamma van Talli, een Brown Solid poes met haar twee kittens zomer 2017.

Kittens met stamboom, een nestje Tonkanezen kitten te koop

Wil u weten uit welke combinaties er kittens zijn geboren (wie is hoe familie van wie) kijkt u dan hier bij 'Rasontwikkeling'.

Iemand deze pagina laten zien? Delen kan met onderstaande knoppen, dank daarvoor!

Wat is jouw favoriete Tonk kleur?

Wat is jouw favoriete Tonkanees point patroon?

Wat is jouw favoriete Tonkanees vacht patroon?