Website outdated.

Home » Updates!

Updates!

Gepubliceerd op 14 juni 2018 om 20:32

Werkt de viewer niet? Lees het artikel dan hier beneden.

“Cattery” van Zuylenhove

Hoi, ik ben Yvette, Beleidsadviseur. Ook ben ik moeder van 3 mensen- kinderen. Waar ik blij van wordt zijn mijn gezin, katten, yoga, muziek en snowboarden.

Ik schrijf soms wat over  mijn “katten- avonturen”. Deze stukjes worden ook gepubliceerd in het magazine van de Neocat Burmezen Club: de ‘Cat Track’.

 

DNA tests

Een aangename verassing was om in de een na laatste Cat Track de advertentie van VHLgenetics.com te zien, waar je DNA tests kan bestellen die het dr. van Hearingen laboratorium uitvoert.

 

Leuke materie. Want wat is er belangrijker dan de gezondheid van het ras waar je verknocht aan bent? Bovendien heb je als fokker heel wat namen hoog te houden, niet alleen die van jezelf maar die van een heel ras, want daar gaat het natuurlijk om.  

We hebben zowel ervaringen opgedaan met ”K865 CombiBreed erfelijke ziekten als met “K866 CombiBreed vachtkleuren”.

 

Je kan het rapport ook in het Engels opvragen. Tip: verander de instellingen in je profiel om in het vervolg de rapporten in het Engels

te ontvangen. Ik wist het niet maar ontving na een mailtje ook het rapport alsnog in het Engels, top.

Hoerahoerahoera , onze poes bleek geen drager van iets naars en heeft een gangbare bloedgroep J #doeteendansje

 

Gezinsuitbreiding

Het zijn onze geluks maanden, want in juni en july krijgen we lang verwachte gezinsuitbreiding!  Vanuit de UK en ditmaal ook uit Duitsland. Wat een trajecten.

 

Het ‘leuke’ aan plannen is dat ze blijven schuiven want de natuur laat zich natuurlijk helemaal niet plannen #tergend, maar ook spannend. Er is hier heel wat afgepuzzeld omtrent de mogelijke combinaties voor de toekomst en erfelijkheid aka kleurtjeskunde.   

 

Uiteindelijk mogen we twee adopties gaan doen. Dus heel wat te reizen om ze op te halen. En ondertussen mijn gezin maar denken dat we op vakantie gaan naar Italië!    

 

Mag ik u voorstelen?

Dit is een sneak preview van Tonkyway Nova, blue tabby mink meisje.

 

Ze is nog niet bij ons (aftellen!). Dit is een bijzonder ‘normale’ foto. Nova’s favoriete pose is namelijk op haar achterbeentjes. Meer als een stokstaartje dan als een kat eigenlijk.

 

Als u het mij vraagt ziet ze eruit als een pienter dondersteentje, we maken de borst vast nat.

Wat ‘gratis’ bij veel interactie met het buitenlandse komt, zijn heel wat inzichten in verschillend registratie beleid, fokbeleid en ervaringen met andere ras clubs, DNA testbeleid en labs en deals daaromtrent en last but not least, de invoer regels. T zal je hobby maar zijn  Afin, tijd voor de volgende introductie!

 

 

Hoi. Ik ben Fearless Flora vom Ellerbek een Cinnamon Mink meisje.

Ze noemen mij een geboren organisator omdat ik alles kan laten gebeuren middels mijn speciale Tonk geluidjes.

 

Ik hou van knuffels en ik vermom me soms als knuffelsjaal.

 

Ze wilde me al terug brengen maar ik ben echt een kat en geen sjaal, best lekker warm ook trouwens volgens m’n nieuwe vrouwtje.

Verder hou ik erg van spelen met het regenbooglintje en van snoep en op mamma s laptop liggen, zitten, sluipen en springen. Dat stond niet in de advertentie zegt t vrouwtje, wat ze daarmee bedoelt? Dat ik bonuskunstjes kan vermoed ik.

 

Samen met mijn zusje een zoet tabby pointje kwam ik naar Nederland en daarmee zijn de eerste Cinnamon Tonkanezen in Nederland een feit.

The cinnamon sisters are here! Hoera hoera! Wat kijk nou zelf, wat een snoezekind!

 

    To the rescue        

Onze focus gericht op ver in de toekomst tot over de zee aan toe, werden we in februari ineens verrast door een vraag voor acute opvang / overname van twee fokdieren. Uiteindelijk is een lieve en sociale poes opgelapt, “geholpen’’ en herplaatst en hebben we er voorlopig een kater bij. Het is een heel verlegen ventje.

Dat waren heel veel extra zorgen én verzorgen in een korte tijd, opvragen van medische dossiers, die goed doornemen en aansluitend... wat avondjes bij de dierenarts . Dat hakt er wel in.

We genieten van het uitvoeren van de orders van onze arts en hopelijk doet het ventje wat voornamelijk in een transporter en onder t bed verstopt wil zitten, dat snel ook

 

 

Doctors’ orders: TLC

‘Tender Love and Care’

Bij ons bleken de prikkels voor het vetje te veel van het goede en na en heus “katten bolletjes gevecht” met 1 van onze poezen hebben we besloten hem bij een peet papa te laten intrekken. Een heel huis voor jezelf zonder kinderen en katten. En nog heel eventjes worden ingezet worden om de genenpool te verbreden.

 

Yara van de airkats

    Shows & kittens        

Onze Talli mag inmiddels Ch. voor haar naam zetten en is een collectie bekers rijker. En wij weer rijker aan ervaringen.

We hebben heel veel knappe katten gezien, waaronder ook een oudere dame die je -op leeftijd of niet-, gewoon ZO inpakte he, een heuse knuffelmetroetel!

Ook zijn we heel wat borrelhapjes en talloze ‘gooddies’ verder.

 

Als u dit niet bekend voorkomt maar wel aanspreekt dan komt u volgend jaar toch ook naar de Burmezen- middag!? Volgens onze katten DE manier om even van wat andere merken en smaakjes met lekkers te genieten.

 

Champion Tallica Cookie Dough:

 

Prijzen kattenshow Dortmund FCC mei 2018


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.