Home » Tonkanees kittens

Tonkanees kittens

Update augustus: 

Afgelopen zaterdag 3 augustus is ons Tonkyway NOVA van Zuylenhove mamma geworden van 7 kittens 💚

 

mamma en kittens maken het goed 🙏🏻 

 

 

 

 

Tonkanees kittens nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Als u vragen heeft of u zich wilt opgeven voor de kitten nieuws mailing dan kan dat door het 'contact fomulier' in te vullen. U ontvangt dan een nieuwsbrief, zodra er nieuws is.

Om op de hoogte te blijven, volg ons ook op Facebook en Instagram, daar komt alle informatie op!

Deze knoppen gaan naar onze sociale media pagina's:

Komend nestje

Neem contact op voor meer informatie of een reservering. U kunt zich via het contact formulier aanmelden voor kitten nieuws. 

Wilt u in aanmerking komen voor een Tonkanees kitten?

Als u in aanmerking wilt komen voor een Tonkanees kitten, vul het fomulier in en schrijf daarbij een introductie.

We willen graag weten in wat voor huishouden ons kroost terecht komt.

Vertel svp eea zodat we tzt evt een goede match kunnen maken. Denk minimaal hier aan:

- gezinssamensteling,

- veel weg?,

- andere huisdieren? 

Op mailtjes met enkel vragen mbt de kostprijs wordt niet gereageerd. Mocht u het ras willen helpen in stand houden of willen showen dan geeft u dat duidelijk aan als u uw interesse kenbaar maakt!?

 

Bent u onbekend met het Tonkanees ras?

Leest u voordat u een aanvraag doet dan svp wel eerst de rasbeschrijving?

http://tonkanees-katten-kittens-van-zuylenhove.jouwweb.nl/de-tonkanees 

 

Wilt u voorrang op de wachtlijst?

Kattenshows

Waar u de Tonkanees mee helpt is om met uw kat(ten) een keer te komen exposeren op een kattenshow. Wij hebben showkwaliteit kittens!

We kunnen kittens door u als SHOWKAT laten adopteren waarbij we samen een contract tekenen waarbij we afspreken tot een bepaald aantal shows te bezoeken of tot een bepaalde titel door te zullen gaan showen (bijvoorbeeld CH - kampioen).

DD 07 2019: Minimale vereiste is om uw geadopteerde kat twee maal te gaan showen.

- 1 maal voor de leeftijd van 10 maanden (kittenklasse)

- 1 maal vanaf de leeftijd vanaf 10 maanden (open klasse)

Dat betekend dat u twee maal een zondag tussen de kattenliefhebbers staat en u allerlei mensen dit bijzondere ras kan laten zien. Wij worden vaak met een groot enthousiamse begroet op de kattenshows zowel door het publiek als door de jury. Ik garandeer niet dat u niet ook besmet zal worden met het "gek van deze katten"- visus ;) en wellicht besluit door te gaan showen! 

 

Niet alleen met kittens maar juist ook met volwassen Tonkanezen en Tonkjes op seniore leeftijd zijn zeer welkom.

Graag aangeven bij uw introductie als u dat leuk of gezellig lijkt om twee keer te doen zodat u voorrang krijgt op de wachtlijst. Deze aanvragen krijgen voorrang op de 'gewone huisdieren'. 

Wilt u het ras helpen ontwikkelen?

OPTIE 1

Door het in tact houden van een katertje (wij hebben geen mogelijkheden voor poesjes) om indien er mogelijkheden zijn op het moment dat ze "er klaar voor zijn", ze eenmalig in de fok in te zetten. Op deze manier kunnen we deze kleine genenpool verbreden en kunt u bijdragen aan de gezonde ontwikkeling en instandhouding van dit bijzondere, aahankelijke en slimme, prachtige ras. Geeft u uw introductie duidelijk aan dat u hiervoor open staat want dan krijgt U voorrang op de wachtlijst.

Het bereid zijn om, is absoluut geen garantie dat er van de mogelijkheid gebruik wordt gemaakt. Na overleg kan de kat alsnog gewoon 'worden geholpen' waneer zich geen kans voordoet om de betreffende kat verantwoord in te zetten.

OPTIE 2

Als u een katertje importeerd, krijgt u van ons een matchend poesje, vraag naar de voorwaarden. U kunt dan ons het katertje ter beschikking stellen ter dekking of ons de eerste keuze uit het nest bieden bij de nakomelingen. 

Herplaatsers

Zo nu en dan hebben of weten bij 1 van onze fokker vrienden wel eens van een volwassen Tonkje als 'herplaatser'. Neem contact op.

De Tonkanees een Hypoallergene kattenras?

Nee.

Een Tonkanees is niet per definitie een kattenras wat in zijn geheel hypoalergeen is. Mensen die normaliter allergisch zijn voor katten, zijn dat niet spontaan allemaal ineens totaal niet meer bij dit ras. Naar ons idee heeft een allergie met veel diverse dingen en omstandigheden te maken oa voeding en stress van de betreffende mens. 

Ja. Een Tonkanees is extreem kortharig. Nee, een Tonkanees heeft geen ondervacht. Onze Tonkanezen verliezen nauwelijks tot geen haar en ik heb in huis nog nooit een pluk zwevend haar gevonden van onze Tonkanezen. En op het moment van schrijven hebben wij er 4.

 

Een adoptie van een kitten is voor het leven lang en zoals u inmiddels weet na het lezen van de rasbeschrijving wat wij u heben gevraagd, voordat u een aanvraag voor een kitten doet, is de Tonkanees een kat die absoluut niet ergens als enige kat kan worden gehouden daar ze daar onder lijden zoals elk oosters ras wat uiterst sociaal is.

En twee kittens adopteren, terwijl u al weet dat u alergisch bent, lijkt wellicht een leuk idee. Maar wij zijn alleen geinteresseerd naar het feit of u onze kittens een leven lang een geschikt huis kan bieden. 

In onze ervaringen en contacten met andere fokkers onstaan er vaak, soms na korte tijd, soms na lange tijd problemen en moeten uiteindelijk ALTIJD de katten verhuizen en soms zelfs (Ik heb het echt uit eerste hand) moesten er katten die hun leven samen zijn geweest, ineens uit elkaar omdat ze herplaatst moesten worden door allergie. Dit heeft zoals u begrijpt, NIET onze voorkeur. 

 

 

voor meer fotos van onze katten en van onze 'cattery' zie ook de foto albums op facebook :)

 

Kittens on the way! 🙏 💜 💚

Kleuren van de Tonkanees:

Brown point of solid / sepia or natural mink
Chocolate point or solid / sepia or champagne mink
Cinnamon point or solid /sepia or honey mink 
Fawn point or solid / sepia or fawn mink
Lilac point or solid /sepia or platinum mink
Blue or caramel al varieties (solid / sepia mink point)

Lees meer »

 

Flora's kittens

Ons kittenverhaal

We hebben een behoorlijk levendig gezin. Drie kleine kindjes, veel aanloop, wekelijks een dagje de schoonouders in huis.

 

Iemand die me vroeg, ”En? Wel en beetje goed gesocialiseerd?” Daarop schoot ik heel hard in de lach en antwoordde ik, "kom maar eens een middagje bij ons thuis...". 

 

We doen ons uiterste best om kittens goed klaar te stomen voor het leven. Daarbij vind ik het belangrijk om als opvoeder geen voorkeur hebben, maar alle kitten-kinderen elke dag in de handen hebben. En dan natuurlijk ook het frequent het gebruik van de weegschaal, met de transporter. Kroelen, en dus ook aan de pootjes en oortjes, alles lekker tuttelen!

 

Ook de man des huizes heeft daarbij uiteraard een belangrijke taak. Een kat moet zich immers zowel op zijn gemak voelen bij vrouwen als bij mannen.

 

De gekste dingen bedachten we om de kittens aan te laten wennen: een meterhoge knikker-baan van de kids met lichtjes en geluidjes, check! Dozen scheuren, bubbeltjes- plastic laten knappen.

 

Maar ook luisterden naar muziek, dansen en de ukjes laten genieten van vele gewassen handjes van bezoek en buurtkindjes.

 

Iemand deze pagina laten zien? Delen kan met onderstaande knoppen, dank daarvoor!

Dit is onze poes (natural mink) Talli, hier nog piep klein. Zo ziet een 'natural mink' Tonkanees kitten eruit als ze net geboren is.

Tonkanees kitten te koop • Tonkinese kittens for sale n

Hieronder zie je de mamma van Talli, een Brown Solid poes met haar twee kittens zomer 2017.

Kittens met stamboom, een nestje Tonkanezen kitten te koop

Dit is Hesse, natural mink tabby

Kitten te koop met stamboom  ☆ Tonkanees ♡

Wat is jouw favoriete Tonk kleur?

Wat is jouw favoriete Tonkanees point patroon?

Wat is jouw favoriete Tonkanees vacht patroon?