Home » Update Tonkanees kittens van Nova

Update Tonkanees kittens van Nova

Gepubliceerd op 6 september 2019 13:25


Afgelopen 3 Augustus zijn we verrast met de komst van wel 7 kittens van onze prachtige blue tabby mink poes 'Nova'. Nova lag de hele dag al op bed met onze huiskat te chillen en hij hield werkelijk dag en nacht de wacht bij haar. De hele week leek ze het signaal te geven: het gaat gebeuren! Alles afgezegd en de hele week op standby, de zaterdag daarop bleek waarom: het waren er wel 7! Het blijft een enorm wonder en alles verloopt goed. Inmiddels zijn ze vanuit hun nest in de kraam (slaap) kamer verhuisd naar de woonkamer en hebben ze hun eerste ontworming al gehad en verblijden ze ons met hun eerst stapjes en eerste jachtgedrag :) 

 

Mamma doet het enorm goed maar heeft het uiteraard erg zwaar. Het is ook niet niets zo'n eerste nest en dan meteen ook zoveel! Ze is werkelijk een "natural talent" want het is of het nooit anders is geweest, al is ze heel hel erg dun en maken we ons zo nu en dan flink zorgen! Nova is een hele lieve, aanhankelijke maar ook gevoelige kat. Zeker ook gezien de omvang van het nest doen we alles extra rustig aan deze keer. Het aftellen is begonnen tot de kleintjes gaan eten en moeders het wat makkelijker gaat krijgen. 

Mocht u interesse hebben in een adoptie dan willen we u vragen een email te sturen en uw interesse aan te geven. Geef daarbij het aantal gewenste adopties door. 

Hou er svp rekening mee dat voorkeur naar geslacht en vooral kleur de kans op geschikte plaatsing gigantisch verminderd daar we Tonkjes in Alle kleuren krijgen, met en zonder tabby en dat allemaal in point, sepia en solid. Onbegonnen werk! 

We reserveren liever niet op kleur maar maken liever een kennismaking om te zien of het tussen de mensen ondeling maar ook tussen een kitten en een mens klikt! Dat is uiteindelijk waar het om gaat en waar u het meest plezier aan zult beleven: een goede band met uw huisdier. 

 

We werken wel met een soort voorrangs systeem, op de website staat meer uitleg hierover. 

 

Het is zo n zeldzaam ras dat we proberen zoveel mogelijk 'uitzet' te doen (1 dekking voor castratie-> voorrang voor beste katertje) en katten de show in proberen te laten gaan en dat lukt goed. We hebben mensen nodig die kunnen helpen met het ras om wat genetische varieteit te creeren. Een uitzdet kater wil niet zeggen dat er ook werkelijk beroep op wordt gedaan. Als er op moment van geschikte leeftijd (zo n 1 jaar) geeen geschikte poes voorhanden is, mag hij gewoon worden gecastreerd.

Mensen die de katten een paar keer gaan showen krijgen dan voorrang en waar mogelijk, keuze uit de meest geschikte kittens. 

 

Begin november mogen de kittens van Nova verhuizen. 

Een tonkanees kitten gaat voor 800 als huisdier weg met contract met castratie en sterelisatieplicht. Naar het buitenland geld een meerprijs en verplichte castratie en sterelisatie. We proberen met prijs in de buurt van andere raskatten te zitten. Helaas breikte ons het nieuws dat burmezen nu voor vaak wel 900 weg gaan en dat is toch wel erg jammer. We blijven op 800 om in de buurt te blijven van de siamezen en de thai zodat ons mooie ras wel bereikbaar blijft voor zoveel mogelijk mensen. We doen ons best mensen!

Hartelijke groeten,    Yvette -  'Tonkanees cattery van Zuylenhove'

Part of Global Tonkinese Community

 

Vader: Hesse von Dachsleren - Natural Tabby Mink      

Mother: Tonkyway Nova van Zuylenhove - Blue Tabby Mink

ENGLISH version: 

Tonkanees cat and kittens 'van Zuylenhove' - we have kittens

 

We have 7 kittens in diverse colors. If you are intereseted please reply and let us know the amount and if you want to breed or show. These last 2 have our prio since we want to maintain this breed and want to develop the breed. 

All pets that go abroad will be castrated ad sterelised before they may move. Kittens moving abroad will cost a lot more also because we have to home them weeks longer, need to go to the vet multiple times more and need to buy a pasport, rabies shot and aftercare after sterelisation. 

 

We have quite a waiting list but people always just happen to drop off!! 

 

Best regards, 
Yvette  - cattery 'van Zuylenhove'
 
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Monique Stouten
16 dagen geleden

Hi, Wij hebben ervaring met katten en willen graag twee kittens erbij. De eigenschappen van de Tonkanees en de manier waarop jullie ze houden spreekt ons erg aan. We willen daarom graag op de wachtlijst worden geplaatst. Hartelijke groeten, Monique Stouten