Home » Onze Tonkanezen » Onze "huiskat"

Onze katten, Tonkanees en meer

Tonkanees katten en kittens "van Zuylenhove". Hier foto's van onze katjes. Ze zijn hartstikke maf, lief en zo knap! Houden van knuffelen ♥ 
 
Voor meer foto's en actuele posts zie onze Facebook en Instagram pagina's of YouTube kanaal. 
 

Onze huiskatten

Onze huiskat is Blue Beer. Hier zie je een aantal van onze katten samen. 

De kat die vooraan zit, met de "aqua" ogen, is Tonkanees poes Talli, daarom heen zitten Beer beer (Tabby).  

Dit is mijn grootste kattenkind, onze siamezige 'je weet wel' kater. We noemen hem Beer Beer. Z'n naam is eigenlijk Blue Beer. Hij leek toen hij klein was wel wat op een wasbeertje. Hij is héél eenkennig, typisch siamees trekje. Helaas is Beer slecht gesocialiseerd. Hij is heel zacht en lief voor alle anderen. Hij is mijn grote vriend en ik vind het heel verdrietig hoe een slechte kittentijd onuitwisbaar blijkt.

Ondanks veel geduld en liefde is het nog steeds goed meegaat dat zijn leefomstandigheden vroeger -god whoes where- als kitten duidelijk te wensen over hebben gelaten: hij is niet goed gesocialiseerd en al snel bang en verlegen, vooral naar mannen!

Hierdoor heb ik nu mede heel bewust gekozen voor (samenwerking enkel met mensen met) stamboom katten.

Ik sta voor een bewuste en van het begin af aan, toegewijde keuze voor katten als metgezellen. Zo bang als onze Beer Beer soms is.. zo ontspannen zijn onze kittens, daar steek ik m'n handen voor in het vuur.

Bijzonder is het, dat dit ons heeft gebracht tot onze inzet voor het behoud van de prachtige raskat de Tonkanees. Die kan nog wel een zetje gebruiken.

Waarom de Tonkanees nog zo onbekend is in Nederland, is mij een wonder. Het uitgaande, lieve karakter. Niet- eenkennig maar blij met iedereen. Constant gezellig, niet opdringerig of luidruchtig, de ogen, de Tonkanees heeft alles in zich om de meest gewilde en geliefde metgezel te zijn voor hele gezinnen (t liefst wel samen, met andere katten, soortgelijk van karakter).

Maak een Gratis Website met JouwWeb